Бившият премиер и лидер на БСП  Жан Виденов ще участва

...
Бившият премиер и лидер на БСП  Жан Виденов ще участва
Коментари Харесай

Жан Виденов прави партия и ще участва в изборите

Бившият министър председател и водач на БСП  Жан Виденов ще взе участие в основаването на нова партия - " Лявата опция "   и ще взе участие в предварителните парламентарни избори на 11 юли.  Новината заяви самият  Виденов в изявление пред сайта  " ПловдивПрес ".

" Има Инициативен комитет за основаването на такава партия. Аз съм измежду най-активните членове, тъй като имам максимален опит. Иван Атанасов е основателят на концепцията за образуване на Политическа партия „ Лявата опция “. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за основаването на нова партия са нужни най-малко 4-5 месеца по закон, Политическа партия „ Лявата опция “ ще взе участие в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България ", изяснява Видонов. 

Следващата седмица седмица Иван Атанасов ще разгласява предизборното обръщение на тези 50 души, които сме основателите, декларира още Виденов. 

Според Жан Виденов Българска социалистическа партия няма бъдеще.

" Положението  е безнадеждно. Българска социалистическа партия няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше явно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден артикул на Генералското придвижване. След толкоз доста години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма ", разяснява някогашният министър председател. 

Той акцентира, че предстоят големи национални изменничества и " нашата задача е да се борим против тях ".

" Ако не можем в Народното събрание, на улицата. Ако би трябвало, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната би трябвало да се пази. Аз съм се клел в България ", споделя още Виденов. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР